понедељак, 19. мај 2008.
Pisto Maćengo
Pisto Maćengo
Sastojci:
plavi patlidžani
paradajz
bundeva
paprika
crni luk
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Količine sastojaka za ovo jelo odrediti po sopstvenom ukusu. Ovo je jelo za kulinare koje vole da eksperimentišu u svojoj kuhinji. Prvo ispržiti krupno isečen crni luk i papriku, pa kad je napola prženo dodati patlidžan isečen na kocke i bundevu.
Kada se sve ovo izdinsta, ali da ostane mekano, dodati paradajz koji je prvo poparen u vreloj vodi, oljušten i isečen na kockice. Jelo se dinsta dok ne ispari sva tečnost. Tada dodati biber i so po ukusu i servirati kao prilog uz neko meso ili jednostavno uz bareni krompir.
_________________
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар